• SHINGLE HOUSE

—— A modern ‘infill’ house, sensitively designed within a Conservation Area …read more

Status : In Planning

Location : Deal, Kent

Project Description:

Designing a contemporary three-bedroom house, on a narrow site, within a Conservation Area was a challenging task.

The existing site contains a redundant garage and general storage area, with an attractive brick façade with ornate detailing. It was decided that the frontage of the site should be retained to respect the heritage value of the facade and the character of the area. The modern addition at high level has been positioned further into the site to reduce the visual impact on the street scene.

The gable ended design is clad in two parts; The ground and first floor feature a yellow stock brickwork to compliment the surroundings, and patinated zinc shingles clad the second floor level and roof. This ‘up-and-over’ cladding aesthetic was conceived as a contemporary interpretation of the roof slates and hanging tiles which feature nearby.

Due to the restricted width and overlooking issues, windows have been positioned sensitively and glazed walk-on skylights and lightwells have been carefully positioned to direct natural daylight across the ground floor.

Pre-project Site Photographs