• CEDAR HOUSE

—— Extensive, modern extension and renovation to a 1970’s bungalow …read more

Status : Planning Approved

Location : Ashford, Kent

Project Description:

The existing 1970’s bungalow is soon to be extended to the front to provide additional sleeping accommodation and to the rear to create a large open plan living space. The existing internal layout of the property has been altered to make better use of the space available.

At the front, a gable end extension mirroring the shape of the existing balances the front entrance of the house and a new flat roof entrance hallway and porch has been positioned centrally to connect the two pitched structures.

The rear of the house presented an opportunity to create a large asymmetrical extension with vaulted ceiling and the entire property has been refinished in cedar weatherboarding and white render to achieve a modern aesthetic.

The project is due to commence in 2022.

Front Elevation, Pre-project
Rear Elevation, Pre-project